Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τίτλοι τέλους για το Google+

*
Κατόπιν μιας μαζικής διαρροής δεδομένων, η Google ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου Google+ για το ευρύ κοινό. Όπως φαίνεται η εταιρεία τελικά παραδέχτηκε ότι το Google+ δεν έλαβε ποτέ την προσοχή μεγάλης μερίδας χρηστών και σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% των sessions στην υπηρεσία είχε διάρκεια μικρότερη από 5 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τη διαρροή, αυτή φαίνεται ότι προήλθε από ένα bug σε ένα από τα People APIs του Google+ που επέτρεπε σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση δε δεδομένα από προφιλ χρηστών που δεν ήταν για δημόσια προβολή. Επιπλέον η διαρροή περιλάμβανε στοιχεία όπως ονόματα χρηστών, emails, εργασία, φύλο και ηλικία. Το bug διορθώθηκε το Μάρτιο του 2018, όμως η Google δεν ενημέρωσε ποτέ και για οτιδήποτε. Μάλιστα αν δεν υπήρχε σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το πιο πιθανό ήταν να μην μαθαίναμε τίποτα, όσα χρόνια και αν περνούσαν. Πάντως, το Google+ θα συνεχίσει να λειτουργεί για τους Enterprise χρήστες. Δηλαδή, ως ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο εσωτερικό των εταιρειών. Μέχρι τον Αύγουστο του 2019 που θα επέλθει το λουκέτο, οι χρήστες έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να διαχειριστούν τα όποια δεδομένα έχουν στο Google+.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*